Hoofdpagina

(This page is also available in English)
Welkom op de demo-site van het ArchiMedes™ architectuurkennisintegratieplatform!

ArchiMedes™ is een kant-en-klaar platform waarop u uw architectuurkennis geïntegreerd met andere kennis toegankelijk kunt maken voor uw organisatie. ArchiMedes™ gaat daarmee veel verder dan de traditionele html-exports of publicatieportals van de meeste architectuurmodelleertools. Op deze website ziet u een voorbeeld van wat er mogelijk is met ArchiMedes™.


Architecture integration image.png
Integratie van architectuur- en andere kennis
Met ArchiMedes™ kunt u uw architectuurkennis samenbrengen met andere kennis, en deze geïntegreerd tonen in de wiki. Architectuurmodellen importeert u via de ArchiMate exchange format standaard. Aanvullende kennis voert u rechtstreeks in of importeert u uit bijvoorbeeld monitoring-software. Zo kunt u bijvoorbeeld statistieken vanuit de beheerafdeling relateren aan de componenten in uw applicatielandschap, of monitoring van procesdoorlooptijden en -knelpunten samenbrengen met uw architectuurroadmap. Ook kunt u de architectuur relateren aan de objecten in een AVG-verwerkingsregister en aan de maatregelen in het informatiebeveiligingsmanagementsysteem. Er zijn geen beperkingen.


Dynamic architecture views image.png
Dynamische architectuurviews
Met ArchiMedes™ maakt u niet alleen statische architectuurviews toegankelijk. U kunt die views ook dynamisch laten inkleuren op basis van de diverse eigenschappen van de elementen. Zo kunt u snel en gebruiksvriendelijk overzicht krijgen over bijvoorbeeld eigenaarschap van processen en gegevens, de businesswaarde van uw productenportfolio of de voortgang in uw architectuurroadmap. De intelligente view-engine creëert zelfs volautomatisch heatmaps voor bijvoorbeeld de technische status van uw applicatielandschap,. Via de interactieve legenda heeft u alle overzichten met een klik beschikbaar.
Klik hier voor meer informatie en voorbeelden.


Architecture analysis image.png
Geavanceerde analyses van uw architectuur
Met ArchiMedes™ kunt u geavanceerde analyses maken van uw informatievoorziening, bijvoorbeeld ter ondersteuning bij een applicatierationalisatieproject. Wat is de technische staat van uw applicaties? En verhoudt die zich tot de bedrijfswaarde en de kosten? Waar zitten de zwakke plekken in uw informatievoorziening? En welke bedrijfsprocssen worden geraakt wanneer een applicatie of server uitvalt?
U kunt analyses maken op basis van de diverse eigenschappen van en relaties tussen de elementen in de architectuur. Welke eigenschappen u vastlegt, bepaalt u helemaal zelf.
Klik hier voor meer informatie en voorbeelden.


Live architecture image.png
Live architecture
Met ArchiMedes™ brengt u abstracte architectuur en weerbarstige praktijk samen. Door ArchiMedes™ te verbinden met uw operationele monitoring-tooling kunt u realtime dynamische kleurenweergaves tonen van de toestand van bijvoorbeeld uw applicatielandschap of serverpark. Hiermee creëert u een dashboardfunctie die altijd aansluit op uw architectuur en die continu geactualiseerd wordt! Nu kunt u eindelijk uw architectuur inzetten om niet alleen strategisch maar ook operationeel sturing te geven.
Ook kunt u handmatig het uitvallen van een component simuleren en de impact daarvan elders in de architectuur te onderzoeken.


Overview of features image.png
Overzicht van alle features
ArchiMedes™ biedt een groot aantal mogelijkheden, van meerdere ArchiMateversies tot een discussieforum voor architectuurthema's. In het overzicht vindt u informatie over onder meer hoe u met ArchiMedes™ architectuurkennis kunt verrijken en integreren, over de eenvoudige licentiestructuur, over onze keuze voor het gebruik van open-source en open standaarden, over de ongekende uitbreidbaarheid van ArchiMedes™ en over ondersteuning van meertalige architectuurmodellen.
Klik hier voor meer informatie en voorbeelden.


Archisurance case study image.png
Archisurance case study
Dit demonstratiemodel toont de werking van ArchiMedes™ in de praktijk. Het model toont een aantal ArchiMate-views van de enterprisearchitectuur van een fictieve onderneming "ArchiSurance". U kunt alle views bekijken, evenals de architectuurconcepten waaruit de views zijn opgebouwd.
Dit model is vanuit een door The Open Group gepubliceerd (en door ons verrijkt) AMEF-bestand geïmporteerd in deze ArchiMedes™-wiki.
Klik hier voor meer informatie en voorbeelden.


Contact image.png
Contact
Wilt u meer weten over ArchiMedes™? Neem dan contact op met ArchiXL. Wij kunnen tevens een demonstratie verzorgen bij u op kantoor, waarbij we direct een van uw ArchiMate-modellen importeren.