Overview of features nl

(This page is also available in English)
Productkenmerken
Hieronder staan de belangrijkste kenmerken van ArchiMedes™ opgesomd:


ArchiMedes™ is gebaseerd op de open-sourcesoftware van MediaWiki.

Groot voordeel hiervan is de herkenbaarheid: iedereen is bekend met Wikipedia, de internet-encyclopedie die op hetzelfde platform is gebaseerd.

ArchiMedes™ werkt met open standaarden.

Omdat de importfunctie werkt op basis van het Open Group ArchiMate Exchange Format**, kiest u zelf met welke modelleertools u wilt werken. U kunt bijvoorbeeld ArchiMedes™ gebruiken in combinatie met het gratis opensourcepakket Archi. U beschikt met die combinatie over een uiterst kosteneffectieve maar volwaardige oplossing voor het modelleren, publiceren en analyseren van uw enterprisearchitectuur.

ArchiMedes™ gebruikt semantische technologie.

Omdat de architectuurkennis in ArchiMedes™ in semantische vorm wordt vastgelegd, worden views en analyses gegenereerd. Dat waarborgt niet alleen de actualiteit maar schept bovendien de mogelijkheid om analyses aan te passen en uw eigen analyses te definiëren.

ArchiMedes™ is interactief.

Medewerkers kunnen reageren op en discussie voeren over architectuuronderwerpen. Ook kunnen medewerkers, net als bij Wikipedia, de architectuur actueel houden door zelf aanvullende informatie toe te voegen.

ArchiMedes™ maakt het mogelijk om architectuurkennis te verrijken.

Bijvoorbeeld door het opnemen van toelichtingen, historische of andere aanvullende informatie zoals de afwegingen die hebben plaatsgevonden bij besluitvorming; zaken die u doorgaans niet in modelleertools kwijt kunt. Uw architectuur wordt dan een echte encyclopedie in plaats van alleen een verzameling views.

ArchiMedes™ kan kennis uit meerdere bronnen combineren.

U kunt bijvoorbeeld uw enterprise-architectuurmodellen combineren met informatie uit de CMDB en projectportfolio-managementinformatie, om applicatie-lifecyclemanagement effectief te ondersteunen.

ArchiMedes™ is gebruikergericht.

Architectuurinformatie kan voor meerdere doelgroepen op een aansprekende wijze ontsloten worden. Zo hebben bijvoorbeeld managers een andere invalshoek dan applicatiebeheerders, wat vraagt om een eigen ingangspunt met specifieke views en overzichten.

ArchiMedes™ is een cloudgebaseerde oplossing.

U betaalt alleen voor het gebruik en hoeft niet zelf de software te installeren, hosten en beheren. Dat betekent dat u niet hoeft te investeren in het ontwikkelen of aanschaffen van software of het opdoen van technische kennis en expertise voor beheer. ArchiMedes™ werkt met elke gangbare browser en vereist geen bijzondere plugins.

ArchiMedes™ is een community-product.

Wij werken actief aan de doorontwikkeling van ArchiMedes™ met behulp van u en andere klanten. Architectuuranalyses die we voor de ene klant ontwikkelen, kunnen ook beschikbaar komen voor andere klanten. Daarmee wordt het product steeds rijker in functionaliteit.

ArchiMedes™ is uitbreidbaar.

Wij bieden een aantal aanvullende extensies voor bijvoorbeeld single-signonintegratie met uw netwerk of het genereren van PDF-documenten uit uw architectuurmodellen.

ArchiMedes™ is aanpasbaar.

U kunt bijvoorbeeld toegangsrechten (laten) aanpassen of een geheel eigen vormgeving opzetten die perfect aansluit bij de huisstijl van uw organisatie. We hebben hiervoor reeds meerdere skins beschikbaar waaronder een rijkshuisstijl-skin.

ArchiMedes™ heeft geen knellende licentievoorwaarden.

Er gelden geen beperkingen ten aanzien van het aantal modellen, bytes of gebruikers, er geldt alleen een fair-usebeleid. U kunt uw daarom architectuurmodellen beschikbaar stellen aan al uw medewerkers zonder dat u torenhoge licentiekosten betaalt.

ArchiMedes™ ondersteunt meerdere talen naast elkaar.

Meertaligheid betreft niet alleen de gebruikersinterface maar ook de architectuurmodellen zelf, en het platform is daarmee bij uitstek ook geschikt voor internationale organisaties.

ArchiMateNote Infrastructure Node Mainframe SystemSoftware DBMS SystemSoftware CICS SystemSoftware Message Queueing Node Unix Server Farm Device Unix Server Device Unix Server Device NAS File Server ArchiMateNote Business processes and internal actors / roles BusinessProcess Handle Claim BusinessProcess Register BusinessProcess Pay BusinessProcess Accept BusinessProcess Valuate BusinessActor Archisurance BusinessRole Insurer ArchiMateNote Application Components and Services ApplicationComponent Policy Data Management ApplicationComponent CRM System ApplicationComponent Financial Application ApplicationService Claim InfoServ Customer Information Service (ApplicationService) CIS ArchiMateNote External Business Services BusinessService Customer InformationService BusinessService Claim Registration Service BusinessService Claims Payment Service ArchiMateNote External Roles and Actors BusinessActor Client BusinessRole Insurant ArchiMateNote External infrastructure services TechnologyService Customer File Service TechnologyService Claim Files Service ArchiMateNote External Application Services ApplicationService Customer data mutation Service ApplicationService Insurance Application Service ApplicationService Premium Payment Service RealizationRelationship RealizationRelationship TriggeringRelationship RealizationRelationship RealizationRelationship TriggeringRelationship RealizationRelationship TriggeringRelationship AssignmentRelationship AssignmentRelationship RealizationRelationship RealizationRelationship RealizationRelationship RealizationRelationship RealizationRelationship ServingRelationship ServingRelationship ServingRelationship ServingRelationship ServingRelationship AssignmentRelationship ServingRelationship ServingRelationship ServingRelationship ServingRelationship ServingRelationship ServingRelationship ServingRelationship Deze svg is op 05-03-2022 15:57:03 CET gegenereerd door ArchiMedes™ © 2016-2022 ArchiXL. ArchiMedes 05-03-2022 15:57:03 CET

* De (handels)rechten van deze tools berusten bij de respectievelijke leveranciers. ArchiMedes™ kan gebruikt worden in combinatie met elk architectuurtool dat het ArchiMate-uitwisselformaat van The Open Group** ondersteunt.


** Het ArchiMate-uitwisselformaat van The Open Group is een open standaard voor het uitwisselen van ArchiMate-modellen tussen architectuurtools. Alle (handels)rechten van deze standaard berusten bij The Open Group.


*** Alle concepten en views op deze demosite zijn gebaseerd op de ArchiMate case-studies ArchiSurance en ArchiMetal. Deze case-studies en de bijbehorende ArchiMate-modellen zijn eigendom van The Open Group. De door The Open Group beschikbaar gestelde ArchiMate-bestanden zijn verrijkt en vervolgens geïmporteerd. De originele bestanden zijn te downloaden van de website van het ArchiMate-uitwisselformaat van The Open Group.